Spectacol jalnic la stadion. Copiii Târgu Jiului se echipează tot pe bănci

S-au reluat în week-end campionatele de juniori şi de copii la nivel de judeţ dar şi cele de republicani iar spectacolul de pe terenul sintetic este tot jalnic. Copiii Târgu Jiului se dezbracă, pentru a se pregăti de meciuri tot pe bănci, în aer liber la fel ca anul trecut, sau în tribune atunci când băncile sunt ocupate.

Meciurile de copii şi juniori s-au reluat în week-end la toate nivelurile şi terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal a fost plin sâmbătă şi duminică. Din păcate primăria nu a schimbat nimic în ceea ce priveşte accesul la vestiare al copiilor şi juniorilor care se echipează de meciuri tot pe băncile de rezerve rupte sau în tribune. Problema a fost semnalată încă de anul trecut Avocatului Poporului de către părinţii copiilor dar nu s-a luat nici o măsură pentru a se rezolva ceva.

În răspunsul oficial dat de primărie s-a încercat ocolirea subiectului, menţionându-se faptul că terenul nu ar fi aparţinut primăriei până în 2020, şi că atunci când jucau juniorii foloseau vestiarele de la Centrul de Juniori de la Pandurii, aspecte total nerelevante pentru situaţia reclamată. Mai grav este faptul că aceste lucruri nu sunt adevărate, pentru că terenul în cauză este administrat de primărie de mai bine de doi ani iar juniorii altor cluburi, decât cei ai echipei Pandurii, nu au avut vestiare nici până în 2020, şi nici după, pentru că alte vestiare nu există în baza sportivă, decât cele de la stadion şi Sala Sporturilor.

Dacă la Sala Sporturilor a fost un meci duminică, şi responsabili cu terenurile se pot crampona de faptul că nu aveau loc acolo şi juniorii de la fotbal, stadionul a fost gol. În condiţiile în care sâmbătă şi duminică nu au fost meciuri de seniori vestiarele acestuia au stat, ca de obicei, goale şi încuiate, deşi acestea ar putea găzdui chiar mai multe echipe de copii în acelaşi timp, la cât sunt de mari şi bine compartimentate. Din păcate nimeni nu mişcă un deget pentru copii şi juniori care practică fotbalul deşi aceştia se apropie de 1000 la toate cluburile şi şcolile de fotbal locale. Nici măcar fanioanele de colţ ale terenului nu le pune nimeni la meciuri, acestea fiind oferite de cei de la Pandurii. Iar băncile pe care aceştia se echipează sunt majoritatea rupte şi dezmemebrate, la fel ca şi tribunele terenului sintetic care nu mai au scaune pe jumătate din capacitate.

Reamintim că 24 de grupe de copii şi juniori îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Târgu Jiu, pe terenul sintetic amenajat cu sute de miii de euro de cei de la Pandurii şi preluat gratis de Primăria Târgu Jiu. Şi alte zeci de grupe se pregătesc acolo, pentru că nu toate grupele de vârstă sunt înscrise în competiţii.

Galerie foto




Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: