Șoferii care şi-au vândut maşina pot primi amenzi în continuare!

Există câteva reguli pe care majoritatea proprietarilor auto nu le știu sau pur și simplu nu le iau în considerare. Unii șoferii care şi-au vândut maşina personală primesc amenzi uriașe dacă nu țin cont de un singur detaliu important.

Șoferii din România care și-au vândut mașina trebuie să respecte reguli clare după procesul de vânzare-cumpărare a unui autovehicul. În acest fel, vechii proprietari nu se vor trezi cu amenzi acasă, deși mașina nu le mai aparține.

Așadar, românii trebuie să știe că pot primi amenzi usturătoare, chiar dacă au vândut maşina unei alte persoane. Dacă primesc amendă acasă, șoferii sunt nevoiți să o achite, deși autovehiculul nu le mai aparține.

Este vorba de amenzile încasate pentru lipsa rovinietei sau a peajului. Dacă proprietarul a vândut vehiculul, poate primi proces verbal pentru lipsa rovinietei sau a peajului. De vină este chiar noul proprietar al mașinii, care nu a transcris încă dreptul de proprietate. Conform legii, noul proprietar nu a respectat termenul prevăzut de lege pentru transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Așadar, în momentul în care se ia amenda, fostul proprietar apare direct în evidențele DRPCIV ca deținător al vehiculului. În plus, obligația de plată revine exclusiv proprietarului sau utilizatorului vehiculului menționat în certificatul de înmatriculare, mai prevede legea rutieră.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, proprietarii pot lua legătura cu autoritatea fiscală competență (Direcția de Impozite și Taxe Locale / Direcția Venituri Buget Local) pentru a notifica DRPCIV cu privire la amenda primită. În acest caz, autoritatea fiscală va transmite informații către DRPCIV, care se va ocupa de actualizarea datelor din cadrul Registrului Național al Evidenței Permiselor de Conducere și al Vehiculelor Înmatriculate (RNEPCVI). De precizat, totuși, că această notificare fiscală nu este egală cu transcrierea efectivă a transmiterii dreptului de proprietate al mașinii.

Mai mult de atât, șoferii care se trezesc cu astfel de amenzi, deși mașina nu le mai aparține, pot anula procesul verbal primit, dar este nevoie de o decizie din partea instanţei competente.

Vizualizări: 1,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: