Situație gravă: deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu, supravegheați de bucătar
Florin Șchiopu, liderul de sindicat al angajaților din Penitenciarul Târgu Jiu și din țară, declară că situația personalului din sistem a ajuns așa de gravă încât bucătarul de la Penitenciarul din Târgu Jiu a ajuns să păzească deținuții.
El a preluat și această sarcină în perioadele în care polițiștii de penitenciar nu au mai dorit să presteze orele suplimentare. Aceste ore nu sunt plătite.
„Am ajuns să punem bucătarul în postul de pază. Ce știe el cu arma? Ce face în cazul unei revolte? Cum acționează? El pune mâna pe o armă o dată la 10 ani sau niciodată pentru că are domeniul lui de activitate. Am avut de mai multe ori în ultimele două săptămâni situația în care schimbul care trebuia să intre în serviciu a refuzat să mai intre. Au fost și protestele. Cei de la administrativ au asigurat activitatea de supraveghere”, a declarat Șchiopu.