Și Gorjul are un ”Snagov” al lui

Și Gorjul are Snagovul lui. Nu vorbim de o zonă exclusivistă ca cea de din județul Ilfov, la o aruncătură de băț de capitala țării, ci de o colonie din orașul Țicleni. Colonia Snagov  a luat ființă prin anul 1950, odată cu ridicarea primelor locuințe de serviciu pentru muncitorii care urmau să lucreze în domeniul petrolier. 




Cu trecerea anilor a rămas și colonia care te duce cu gândul la zona de fițe de la Lacul Snagov dar și oamenii care au moștenit locuințele generații  după generații. ”Colonia Snagov a luat ființă o dată cu exploatarea petrolului din zonă noastră. Cei care au deschis atunci exploatarea au făcut și case cu câte două apartamente pentru cei care urmau să lucreze aici. Cred că s-au făcut aproximativ 200 de locuințe de serviciu care au devenit cu timpul locuințe persoanele și oamenii le-au mai amenajat, au mai făcut un etaj, o gradină în față și tot așa. Cred că această colonie a luat ființă prin 1950”, a declarat primarul Radu Constantin.


Nu vorbim de un cartier exclusivist ci de o zonă cu strictul necesar unde cea mai mare problemă au fost drumuri care s-au modernizat în ultimii ani. ”Aici oamenii au canalizare, alimentare cu apă, curent electric, însă cea mai mare problemă o constituiau drumurile care au mai fost modernizate în ultimii ani, în rest aici nu s-a făcut mai nimic. Le amenajăm acum și o parcare gratuită și modernizăm locul de joacă”, a mai spus Primarul din orașul Țicleni. 


Dacă la Snagovul de Ilfov situl de viața îl bate pe cel din filme, la Snagovul de Gorj se trăiește decent din muncă la exploatarea petrolului.

Vizualizări: 4,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: