Și-a rupt mâna după ce s-a împiedicat de un blocator al unei parcări: ”Sunt ilegale!”

Blocatoarele din parcări au devenit adevărate capcane pentru cetățeni. Se întâmplă și la Târgu Jiu, acolo unde o femeie s-a împiedicat de un astfel de dispozitiv și a suferit o dublă fractură la o mână. Deși sunt ilegale, oamenii nu s-au conformat să le ridice, iar asta poate atrage sancțiuni drastice.

Ilegale și fără autorizație de construire. Așa arată situația mai multor blocatoare auto din Târgu Jiu. Chiar daca nu aveau voie sa le amplaseze, de teamă că locul de parcare ar putea fi ocupat, oamenii nu au ținut cont și le-au montat, fără a se gândi că pot produce anumite situații neplăcute. O femeie din Târgu Jiu a trecut prin clipe de coșmar după ce s-a împiedicat de un astfel de opritor.


”Am vizualizat trotuarul, iar în momentul în care m-am apropiat de bloc, mi-am întors ușor privirea în partea dreaptă, nu știam că acolo erau locuri de parcare. Am fost năucită pentru că am căzut atât de rău pe partea stângă și mă durea cumplit, dar și piciorul stâng. Aveam toată rotula zdrelită. Se rupsese pantalonul”, a spus femeia.

Tot ea spune că îți dorește să se facă dreptate și acele dispozitive să nu mai existe, tocmai pentru ca niciun alt cetățean să nu treacă prin ce a trecut ea. ”Mi-aș dori ca acele dispozitive să fie scoase de acolo. Dacă nu eram eu, poate era o altă persoană. Se putea întâmpla o nenorocire”, a mai declarat femeia.


Locatarii spun că au primit aprobări pentru astfel de blocatoare. ”Am înțeles că anul acesta de la 1 ianuarie trebuiau ridicate de către locatari, dar nu toată lumea a luat cunoștință de acest aspect și treptat au fost demontate. În cazul de față, nu văd vina persoanei care avea acest loc de parcare. Am înțeles că au fost acordate aprobări”, a spus un locatar al unui bloc.


Proprietara locului de parcare spune că este vina persoanei care s-a împiedicat. ”Cum să se împiedice când ea avea loc pe trotuar? Dacă nu avea loc pe trotuar, da, de acord cu voi. Dacă era mașina, dădea cu capul în ea?”, declară proprietara locului de parcare cu pricina.

Autoritățile locale spun că blocatoarele sunt ilegale și oamenii nu au autorizație de construire. ”Nu sunt montate legal pe domeniul public al municipiului. A fost o înțelegere mai mult din partea noastră ca autoritate publică locală, mai ales că funcționa un regulament al parcărilor de reședință. Le-am adus la cunoștință de mai multe ori pe toată perioada anilor trecuți că trebuie să le ridice, că sunt obligați să le ridice, atât timp cât nu au primit autorizație”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.  

Termenul limită de ridicare a fost 31 decembrie 2021, iar cei care nu se conformează își pot pierde locul de parcare și se pot alege și cu dosar penal, asta în cazul în care apar reclamații.  

Vizualizări: 1,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: