Sfat: Gadgeturile ar trebui interzise până la vârsta de 12 ani
Academia Americană de Pediatrie și Societatea Canadiană de Pediatrie trag un semnal de alarmă cu privire la timpul petrecut de copiii de până în 12 ani pe calculator sau telefon.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani nu ar trebui să fie expuși deloc în fața tehnologiei, cei de 3-5 ani ar trebui să se limiteze la o oră pe zi, iar cei cu vârsta cuprinsă între 6-18 nu ar trebui să petreacă mai mult de două ore pe zi.
Statisticile spun că atât copiii, cât și tinerii folosesc mult mai mult gadgeturile precum telefoanele mobile, tabletele, având consecințe grave asupra sănătății acestora.
Folosirea excesivă a acestora poate duce la probleme precum deficitul de atenție, întârzierile cognitive, tulburări de învățare și impulsivitate crescută. Un creier în curs de dezvoltare nu ar trebui expus în fața tehnologiei. În prezent, unul din trei copii ajunge pe băncile școlii cu o dezvoltare întârziată.
De asemenea, utilizarea televizorului și a jocurilor video se corelează cu creșterea numărului copiilor caere suferă de obezitate.
Studiile arată că un procent de peste 30% dintre copiii care dețin un televizor în cameră și care dețin diferite gadgeturi suferă de obezitate.În plus, atunci când copiii nu sunt supravegheați de părinți, aceștia dorm mai puțin și mai prost, rezultatele școlare fiind afectate.