Cinci beneficii ale consumului de gutui
Reglează tranzitul intestinal. Gutuile sunt deosebit de bogate în fibre, cantitatea fiind mai mare decât în majoritatea celorlalte fructe. Tocmai acest conținut ridicat în fibre participă la buna reglare a tranzitului intestinal.
Sursă de vitamine. Fructul conține o mare cantitate de minerale, mai ales magneziu și oligo-elemente, constituind în același timp și o bună sursă de vitamina C (15 mg/100 g).
Au puține calorii. Gutuile sunt foarte potrivite în curele de slăbire, deoarece conţin doar 44 de calorii/100 de grame.
Calmează virozele respiratorii. În medicina naturistă, gutuile sunt utilizate pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice şi expectorante.
Au proprietăţi emoliente şi cicatrizante. Astfel, pentru a grăbi vindecarea rănilor, crăpăturilor, iritaţiilor se pot aplica pe zonele respective comprese îmbibate cu suc de gutui sau chiar feliuţe subţiri de gutuie.