Sediul televiziunii de stat din Republica Moldova, vandalizat

Televiziunea de stat din Republica Moldova a anunțat sâmbătă că intrarea în clădirea sa din Chișinău a fost vandalizată cu vopsea. Incidentul a avut loc la o zi după ce poliția a asociat fapte similare cu un grup antrenat la Moscova, care urmărește destabilizarea alegerilor prezidențiale.

„Nu ne temem de acest act de vandalism, atâta timp cât suntem devotați societății și cetățenilor”, a declarat Andrei Zapșa, directorul adjunct al Teleradio-Moldova, potrivit Reuters. El a mai spus că instituția se aștepta la atacuri din partea „grupurilor radicale”.

Poliția a spus, la rândul său, că inclusiv clădirea Curții Supreme a fost vizată de vandali, care au aruncat vopsea pe fațadă în timpul nopții.

Autoritățile moldovene au legat aceste atacuri de un grup antrenat în Rusia, care au ca scop să provoace instabilitate înaintea alegerilor prezidențiale de luna viitoare, unde președinta pro-europeană Maia Sandu este favorită.

Vineri, două persoane au fost reținute pentru acte similare de vandalism. Cei doi tineri au recunoscut că au fost plătiți cu 5.000 de euro pentru a face asta și că au fost antrenați în Rusia, unde unii dintre recruți primeau 500 de euro pe lună.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: