Secretul pentru cea mai gustoasă tobă de porc
Toba de porc este o delicatesă tradițională românească și nu lipsește dintre bucatele preparate pentru masa de Crăciun. Pentru că este un preparat delicat, toba nu se face oricum și e nevoie de ingrediente speciale, cum ar fi organele și urechile, pentru a ieși bună.
Toba tradițională este preparată, de obicei, dintr-un stomac de porc care este umplut cu organe, urechi de porc, carne și slănină, la care se adaugă condimente. Dar există un secret pe care îl știu bucătarii pentru ca toba să aibă un gust delicios. Cel mai imporatnt este să cureti stomacul de porc de membrana interioară, iar pentru a face acest lucru foarte repede folosește sare grunjoasă. După ce se spală, se lasă o ora în apă cu oțet și ceapă, iar la final se clătește bine.
Ingrediente:
2 urechi
o limbă
2 rinichi
o inimă
o bucată de mușchi de porc
250 g slănină cu carne
1 stomac de porc
1/2 kg pulpă de porc
foi de dafin
sare
piper boabe
piper măcinat
Mod de preparare: Toate organele se pun la fiert timp de o oră, împreună cu mușchiul, slănina și pulpa, cu boabele de piper, foile de dafin și sare după gust. După ce sunt gata, se scot și se lasă la răcit.
Înainte de a le tăia cubulețe mai mari, limba se curăță de pielița albă, iar tot amestecul se pune într-un vas mare, unde se amestecă cu sare și piper măcinat și două polonice cu zeama în care a fiert.
Stomacul de porc se umple cu această compozitie și se coase deschizătura, apoi toba se pune în zeama în care au fiert organele, după ce dă în clocot. Se lasă pe foc 30 minute și, din când în când, se înțeapă cu un ac mai mare.
După ce este gata, toba se pune într-un vas și deasupra ei se așează un fund de lemn și o greutate și se lasă la rece până a doua zi.