Pizza de casă, la tigaie
Ingrediente necesare: 1 ou, 6 linguri făină, 6 linguri smântână, 1 praf de sare.
Ingrediente necesare pentru topping: 50-60 g salam/ șuncă/ piept de pui fiert/ kaizer/ cârnăciori, 70-80 g brânză/ cașcaval, 1-2 roșii, ciuperci, 1,5 linguri ketchup.
Mod de preparare: Punem oul, smântâna și sarea într-un bol și amestecăm bine cu telul, până la omogenizare. Adăugăm și făina și omogenizăm bine, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe.
Transferăm aluatul astfel obținut într-o tigaie încinsă, unsă cu un pic de ulei. Uniformizăm, acoperim tigaia cu capac și coacem la foc mediu timp de 2 minute. Răsturnăm blatul și îl ungem cu ketchup.
Punem topping-urile preferate și acoperim cu capac. Coacem până brânza se topește.