Secrete cu bani publici la Primăria Târgu Jiu și la Teatrul "Elvira Godeanu"

Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" și Primăria Târgu Jiu ascund suma pe care au plătit-o cântăreței Nicole Cherry pentru spectacolul susținut la Târgu Jiu. Pandurul a solicitat informațiile în repetate rânduri, atât directoarei Mariana Ghițulescu, cât și viceprimarului responsabil pe Cultură, Gabriel Coica. Nimic. 

Viceprimarul nu răspunde la telefon, iar directoarea teatrului, după insistențe, a evitat un răspuns și a solicitat ca redacția să trimită o solicitare scrisă. 

Aceasta nu este însă un răspuns care să necesite solicitare scrisă, dat fiind că directoarea aprobase plata concertului, din bani publici, în urmă cu câteva zile. 

Pandurul a întrebat cât a costat spectacolul, dar și dacă Nicole Cherry a fost eleva ei. Mariana Ghițulescu a fost profesor la Colegiul Național "Dinu Lipatti" București. 

Este relevantă informația dat fiind că este conturat un tipar. Directoarea aduce la teatru foști elevi sau colaboratori de-ai săi. Fără să putem face o evaluare a performanțelor actorilor, nominalizăm pe lista celor care au venit în teatru cu sprijinul Marianei Ghițulescu pe actorii Voica Oltean, Ioana Flora, Adrian Strâmtu și Alexandru Manea. 

Cât privește concertul, consilierul Adrian Tudor spune că s-a plătit suma de 7.000 de euro. El a mai declarat că directoarea refuză să-i dea informații despre cheltuielile din bani publici.

”Am informația aceasta pe surse, din interiorul teatrului. Îi cer doamnei manager de o lună de zile cheltuielile teatrului, dar pentru că este protejata lui Romanescu, pentru că și-a luat teatrul pe persoană fizică, nu vrea să prezinte cheltuielile care sunt făcute din bani publici. Eu sunt uimit de tot felul de activități de genul acesta, care nu au nicio legătură directă cu activitatea teatrului, bani aruncați. Dar pentru faptul că Romanescu o protejează și că nici la primărie nu e transparență, același lucru îl face și aici. Din banul public al cetățeanului fac ce vor ei, cheltuiesc cu nemiluita, aruncă banii pe fereastră. Ne rămâne să cerem prin instanță și să facem precizări la poliție. Sunt hotărât să eliberez teatrul de astfel de atitudini. Teatrul este o instituție care funcționează din bani publici”, a declarat Tudor.

Vizualizări: 3,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: