Ce soluție a găsit un primar gorjean să nu pună investițiile în pericol

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a decis să facă un împrumut la CEC ca să nu pună în pericol proiectele de investiții din localitate. Pentru că nu a primit bani pentru cofinanțări, edilul a împrumutat circa 1,4 milioane de lei. 

Creditul a fost parafat pe cinci ani. În lipsa acestor bani, primăria risca să se aleagă cu proiecte blocate. „Îmi trebuie mulți bani să plătesc cofinanțările, dar am găsit altă soluție. M-am împrumutat la CEC, plătesc rate. Faci proiecte multe, asta e! Am luat 14 miliarde de lei vechi, dar plătesc ratele pe cinci ani. Și acasă, când faci o lucrare mare, te duci să te împrumuți la bancă și apoi plătești ratele. N-am mai așteptat bani de la Guvern”, a declarat primarul Ion Bîrcă. 

Edilul anunță că au mai venit bani de la Guvern, chiar în aceste zile, pentru plata persoanelor cu handicap. Și la Turburea, erau fonduri insuficiente, dar angajații au discutat să rămână ei cu salariile restante și să le dea primăria banii localnicilor cu dizabilități. Nu s-a ajuns aici pentru că au fost virate fonduri în conturile primăriei pentru toată lumea. „Miercuri, s-a primit și restul de bani și la persoanele cu handicap. La Turburea, nu aș fi îndrăznit să luăm banii noi, cei de la primărie, dacă nu dădeam mai întâi la persoanele cu handicap. Vorbisem cu toți colegii și au acceptat situația și e normal. Sunt oameni necăjiți, care au situații grele de rezolvat”, a mai spus Bîrcă, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: