Primar din Gorj: Toți am vrea să lucrăm pe salarii de două mii de euro

Autoritățile din Târgu-Cărbunești se chinuiesc să atragă investitori ca să dezvolte zona din punct de vedere industrial. Ultimul mare investitor construiește o hală de BCA în zona Cojani. 

Primarul orașului, Dănuț Birău, spune că este în discuții și cu alți oameni de afaceri pe care ar vrea să-i aducă în Târgu-Cărbunești. Speră că aceste investiții vor determina tinerii să se întoarcă acasă, dar trebuie „să pornească de jos pentru că toți am vrea să lucrăm pe 2.000 de euro, dar nu se poate”.

“Încercăm să revenim la ce eram odată din punct de vedere industrial. Multe lucruri care erau eficiente înainte de 1989, s-au pierdut pe drum. Populația a îmbătrânit. Acum încercăm să atragem oameni cu potență financiar să oferim alternative ca tinerii din Târgu-Cărbunești să găsească și aici locuri de muncă bine plătite. Toți am vrea să lucrăm pe salarii de 2.000 de euro, dar uite că nu se poate. Trebuie să plecăm de jos și, în ultimul timp, guvernele au încercat să ridice destul de mult ștacheta salariului minim care a ajuns destul de sus”, declară primarul din Târgu-Cărbunești, într-o emisiune la Radio Accent.

Vizualizări: 3,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: