Se tem că anul viitor va aduce o nouă reducere masivă de personal

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are în prezent în jur de 6.000 de angajați cu contracte pe perioadă nedeterminată, ceilalți până la 8.500 de salariați fiind pe perioadă determinată, până în martie. Oamenii se tem că anul viitor va aduce o nouă reducere masivă de personal la companie.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, a explicat că numărul real de angajați este semnificativ mai mic dacă se exclud cei cu contracte pe cale să expire. „Dacă dăm jos determinații și pensionarii aflăm adevăratul număr de angajați ai Complexului Energetic Oltenia. Acum se spune că suntem 8.500 de salariați. Dar avem, în același timp, 1.800 – 2.000 de angajați încadrați pe perioadă determinată și care nu există dacă nu li se prelungesc contractele individuale de muncă,” a declarat Tomescu pentru presa locală.

El a subliniat că acești angajați pot părăsi compania dacă nu le sunt reînnoite contractele, iar pensionarii readuși au contracte și mai scurte, deci pot pleca chiar mai repede. Planul de restructurare al companiei prevede ca, până la sfârșitul anului 2024, CEO să mai aibă 6744 de angajați.

Cei care vor pleca din CEO prin ajungerea la final a contractelor, în martie, nu vor avea parte de plăți compensatorii sau alte drepturi care ar rezulta dintr-o concediere colectivă.

Vizualizări: 1,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: