Scandalul microbuzelor continuă la CE Oltenia. “Este o formă de intimidare și mai rău ne va înverșuna”

Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului “Energia” Rovinari, a făcut zilele trecute un live pe pagina de socializare, unde a făcut noi dezvăluiri despre modul în care sunt transportați salariații de acasă la locul de muncă și retur.

Mai exact, a făcut referire la traseul Negomir - Termocentrala Rovinari, acolo unde, din decembrie până în februarie, oamenii de pe două microbuze ar fi fost îngrămădiți într-un singur.

“Acum este un scandal de corupție, cred eu, pentru că în perioada trecută, mai mulți colegi de-ai noștri din termocentrala Rovinari au venit și s-au plâns că pe anumite trasee nu mai sunt mașini. Practic, îi îngrămădeau într-un singur microbuz pe cei care în mod normal meargeau cu două sau trei microbuze”, a spus Manu Tomescu.

Traseul este asigurat de mijloacele de transport ale unei firme controlate de un lider sindical de la SMEO, Jan Popescu. Nu știm dacă este la mijloc și un război între sindicate, cert este că cei de la “Energia” au determinat conducerea CE Oltenia să trimită Corpul de control. “S-a atras atenția prin intermediul liderilor de sindicat și până la urmă a fost trimis Corpul de control al companiei”, a spus Tomescu.

Potrivit unor surse sindicale, Iosif Chircă, directorul termocentralei, a încercat să spună că nu știa faptul că oamenii sunt transportați cu un microbuz, dar sunt decontate două. Manu Tomescu a spus însă că el a semnalat problema în cadrul unei comisii la care a participat conducerea termocentralei, iar Directoratul a fost reprezentat de consilierul Ion Rușeț. “Chiar eu am fost la o comisie pe termocentrală, când a venit domnul Rușeț la noi, și am spus, la modul general, că atunci nu aveam cunoștințe de traseul acesta, dar am spus la modul general că pe anumite trasee nu se respectă numărul de mașini și oamenii sunt aduși claie peste grămadă de la domiciliu la locul de muncă”, a spus Tomescu.

Cele mai mari probleme au fost semnalate pe traseul Negomir - termocentrala Rovinari. Tomescu spune că, de la declanșarea scandalului, se fac demersuri pentru mușamalizarea acestuia. “Oamenii deja sunt sunați să spună că s-au făcut cursele. Aceiași oameni care au venit la noi și au reclamat că au fost înghesuiți, astăzi se pune presiune pe ei, prin intermediul anumitor șoferi, anumitor intermediari, să nu mai recunoască. Este o formă de intimidare și mai rău ne va înverșuna pe noi să luptăm împotriva acestui act de corupție”, a explicat vicepreședintele de la Sindicatul “Energia” Rovinari.

Tomescu spune că microbuzele ar trebui să aibă GPS.

“Atrag atenția că se întrece măsura și nu vom accepta să fie intimidați oamenii. Înțelegem că sunt masoni, mafioți, afaceriști, că au bani, că ne acoperă în bani, pe noi nu ne intimidează. Le atragem atenția să nu ne indimideze oamenii. Dacă mai există instituții în țara asta, noi o să mergem până la capăt”, a mai spus Tomescu.

Acesta a mai povestit cum Jan Popescu era colegul lor la “Energia”, dar la cererea lui Ciurel, fost director al companiei, a trecut la SMEO, pentru a-și putea păstra afacerile. Și despre directorul Chircă s-a spus că este finul lui Ciurel, dar acesta din urmă a negat cu ani în urmă, spunând că el nu are niciun fin.

Vizualizări: 2,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: