Cooperativă agricolă a fermierilor din Gorj

Mai mulți fermieri din județul Gorj își doresc înființarea unei cooperative agricole, tocmai pentru a putea să se facă mai cunoscuți cu produsele lor și pentru a accesa proiecte europene mult mai ușor.

Președintele Cluster Bio Oltenia, Valentin Mitrică, spune că înființarea unei astfel de cooperative agricole în județul Gorj, ar însemna foarte mult pentru fermieri. ”Eu cred că pentru toată agricultura românească este foarte importantă cooperativa, pentru că aceste forme de asociere nu fac altceva decât să pună în valoare produsele noastre. Individual este greu și suntem acoperiți de cei din afară. Ar trebui ca toți fermierii să ne asociem și să ne punem în valoare munca și să ne achiziționăm echipamentele necesare. Este greu să îți vinzi marfa de unul singur”, a spus Mitrică.

Fermierii sunt încântați și spun că este una dintre cele mai bune idei. ”Cred că este o idee bună. Fără o cooperativă nu putem să ne dezvoltăm agricultura, mai ales pe partea de legumicultură. Trebuie să ne unim pentru a atrage și fonduri europene”, a spus un bărbat din Stoina.

Directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj, Alin Petrică, spune că doar o asociere le poate aduce fermierilor un profit. ”Trăim o perioadă în care doar asocierea ne va aduce profit și să luptăm cu agricultura din Vestul Europei care se bucură de multi ani de o asociere a fermierilor. Este un început promițător. Este un prim pas pentru legumicultori. La cum îi văd eu pe tinerii fermieri, sunt sigur că o să reușească”, a spus Petrică.

Vizualizări: 3,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: