Șase centre de sacrificare a mieilor. Care sunt locațiile!

De săptămâna viitoare, vor fi deschise, în Gorj, șase centre pentru sacrificarea mieilor. Două vor funcționa în Târgu Jiu, iar celelalte la Tismana, Novaci, Motru și Rovinari. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj estimează că, în acest an, de Paște, vor fi sacrificați peste cinci mii de miei.

În Târgu Jiu, vor fi două centre de sacrificare. “Vor fi două centre în Târgu Jiu, pe digul Jiului și în târgul auto. De asemenea, vor mai fi în Tismana, Motru, Rovinari și Novaci, la solicitarea UAT-urilor din zona respectivă. Atât noi, cât și OPC, DSV și IPJ avem un program bine stabilit, acțiuni comune. Se vor controla animalele în trafic, miei, viței, porci având în vedere contextul evoluției gripei aviare, a pestei porcine africane”, a declarat directorul DSV Gorj, Florin Gorcea.

Se estimează că ciobanii vor sacrifica, în următoarele două săptămâni, peste cinci mii de miei. Alte câteva mii de animale vor ajunge însă vii la export.

„Față de anul trecut, cred că va fi o creștere de 10-15%. Anul trecut, s-au sacrificat în jur de 5.000 de miei, dar anul acesta, având în vedere faptul că crescătorii de ovine se confruntă cu lipsa forței de muncă, în iureșul de a sacrifica mieii în săptămâna Paștelui, toți văd și opțiunea de a livra în viu către centrele de colectare care apoi pleacă spre export în zona țărilor arabe, Turcia sau Israel cu care avem relații tradiționale de comerț la nivelul animalelor vii”, a mai spus Gorcea, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: