Au dat atacul lupii în gospodăriile din Alimpești

Crescătorii de animale, dar și autoritățile dintr-o comuna din Gorj sunt în alertă după ce lupii au mâncat o vacă și un vițel. Cu câteva zile înainte de incident, lupii s-ar fi apropiat și de o stână, însă au fost alungați de câini înainte să atace oile.

Se întâmplă acest fenomen în comuna Alimpești și dacă inițial sătenii au crezut ca ar fi vorba de șacali, echipa din cadrul Direcție Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a demontat aceasta supoziție. Concluzia finala va fi prezentată după o noua verificare a inspectorilor de la Garda de Mediu care se vor deplasa în zonă.

"Oamenii au crezut inițial că ar fi vorba de șacali ca ar fi văzut prin zona, dar echipa de la DSVSA crede ca lupii ar fi atacat saivanul și ar fi mâncat o vacă și un vițel, după ce au văzut urmele. Și un cioban care are oi în apropiere a spus ca lupii s-au apropiat de stână dar au fost alungați de câini", a declarat primarul din Alimpești, Victor Dragulescu.

Edilul din Alimpești speră ca proprietarul sa fie despăgubit. "Înțeleg că ar fi o lege care i-ar despăgubi pe crescătorii de animale care pierd din efective din cauza animalelor sălbatice. La noi în zonă s-au înmulțit foarte mult. Cei doi cetățeni sunt singurii crescători de animale din sat. Cel care are vaci deține în jur de 60 de capete pe care le ținea la un saivan în câmp, iar acum nu le mai lasă deschise noaptea", a mai spus primarul din Alimpești.

Vizualizări: 2,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: