Salarii restante două luni la o primărie din Gorj
Dincolo de scandalurile care nu se sfârșesc, salariații de la Primăria Albeni duc lipsă și de bani. Nu au mai încasat salariile de aproape două luni. Cum bugetul nici nu a fost votat, angajații se tem că vor mai sta mult timp fără bani, mai ales că instituția nu mai are contabil pentru că acesta a fost transformat în casier și, acum, primarul se ocupă de toate documentele contabile.
Ultimul salariu pe care l-au primit angajații Primăriei Albeni a fost în ianuarie, aferent lunii decembrie. „Nu am luat banii nici pe ianuarie noi. Mai e puțin și se fac deja două luni fără salariu. Este o situație foarte delicată”, a spus un angajat al primăriei. „Nu se gândește nimeni că avem și noi nevoi. Sunt rate, facturi de plătit și noi nu am luat salariul. Am avut mereu probleme cu banii. Și anul trecut, am avut restanțe de câteva luni și n-am primit banii decât după ce a venit Inspectoratul de Muncă în control”, a spus un alt funcționar public.
Primăria a rămas fără contabil după ce persoana care se ocupa de aceste situații a fost transformată în casier și trimisă să încaseze taxe prin sat. „Avem dificultăți. În prezent, nu am nici măcar contabil. Eu sunt cel care se ocupă de toate aceste situații. Cei care au fost contabili până acum au făcut numai probleme pe care trebuie să le rezolvăm acum. Pur și simplu am avut contabili care nu știau să-și facă treaba. Nu erau pregătiți. Am fost singura primărie din toată țara care nu a închis anul trecut și am dus documentele foarte târziu. Am identificat tot felul de probleme în contabilitate. Așteptăm să fie votat și bugetul. Banii nu i-am putut încasa pentru că noi nu am închis la timp situația contabilă pe anul trecut”, a explicat primarul comunei Albeni, Ionuț Stan.
Primăria Albeni are 17 salariați. 3.300 de lei este salariul mediu în cadrul instituției. Probleme cu banii au fost des în instituție. În toamna anului trecut, oamenii și-au primit banii abia după ce inspectorii ITM au făcut un control și au trasat sarcină urgentă primarului să achite lefurile restante. Din cauza acestor restanțe, mulți angajați au intrat atunci în concedii de odihnă sau medicale decât să muncească fără să fie plătiți.