S-au iubit, apoi a șantajat-o

Un bărbat din comuna gorjeană Plopșoru a fost condamnat pentru șantaj. Acesta a pretins bani de la o tânără cu care avusese relații sexuale, dar care nu mai dorea să continue relația. I-a arătat poze cu ea, surprinse fără să știe, și a amenințat că le publică pe un canal de Telegram.

Cei doi s-au cunoscut în cursul lunii decembrie 2021, prin intermediul reţelelor de socializare. După câteva săptămâni, relația a devenit una intimă. Bărbatul i-a făcut însă fotografii tinerei sumar îmbrăcată, iar pe unele chiar i le-a trimis.

Povestea nu a durat mult, iar tânăra i-a transmis că vrea să ia o pauză, dar să rămână în relații amicale. Părea normal, dar nu a fost. “Astfel, într-una dintre conversaţiile video, inculpatul i-a comunicat persoanei vătămate că deţine o fotografie care surprinde doar zona intimă a acesteia şi o înregistrare video cu momentul în care cei doi întreţineau raporturi sexuale, însă că au fost efectuate din greşeală. Totodată, inculpatul i-a solicitat persoanei vătămate să se întâlnească cu el pentru ca aceasta să şteargă personal fotografia şi înregistrarea video”, se arată în documentul de la Judecătoria Târgu Jiu.

Tânăra a cedat, s-au întâlnit și a reluat relația. După aceea, a fost șantajată. “În aceeaşi zi, în jurul orei 22:00, inculpatul a contactat persoana vătămată prin apel video pe aplicaţia Facebook Messenger, ocazie cu care a rugat-o să îi împrumute suma de 100 de lei, iar aceasta nu a fost de acord. Observând refuzul persoanei vătămate, inculpatul i-a transmis o captură de ecran care arăta că i-a trimis cerere de prietenie pe reţeaua de socializare Facebook numitului ### (fostul concubin al persoanei vătămate). De asemenea, inculpatul i-a trimis persoanei vătămate un colaj de fotografii, în care aceasta apărea sumar îmbrăcat, cu mesajul că va posta aceste fotografii indecente pe grupul ”Tg. Jiu Info” de pe aplicaţia Telegram. Văzând că în urma refuzului de a-i împrumuta bani, inculpatul a recurs la ameninţări şi ştiind ce urmări va avea postarea acelor fotografii, persoana vătămată a fost forţată să îi remită acestuia suma de 200 de lei”, mai arată sursa citată.

După ce a primit fotografia cu suma de bani, bărbatul i-a trimis o captură de ecran prin care demonstra că a anulat cererea de prietenie trimisă către fostul concubin.

Instanța a constatat că inculpatul, deşi nu a condiţionat direct postarea fotografiilor indecente pe grupul Tg-Jiu Info de remiterea sumei de bani, acesta a acţionat astfel încât a pus presiune pe persoana vătămată, cu scopul de a o constrânge pe aceasta să îi remită suma de bani solicitată. “Faptul că acesta, imediat după ce persoana vătămată a refuzat să îi acorde un împrumut, i-a trimis un colaj cu fotografiile în care aceasta era îmbrăcată sumar, spunându-i că le va posta pe internet, iar ulterior aceasta i-a remis suma de bani, arătă că inculpatul a urmărit şi a reuşit să constrângă persoana vătămată să facă ceva. De asemenea, intenţia infracţională a inculpatului rezultă şi din faptul că în momentul în care a ridicat suma de bani de la persoana vătămată, acesta i-a arătat că nu a postat fotografiile indecente pe internet, demonstrând astfel persoanei vătămate că postarea fotografiilor este condiţionată de remiterea sumei de bani”, au stabilit magistrații.

Bărbatul a fost condamnat, în această săptămână, la un an și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării, pentru șantaj. De asemenea, a plătit deja daune morale de zece mii de lei. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 10 septembrie nu este definitivă.

Vizualizări: 2,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: