Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

S-au înmulţit liliecii din Peştera Muierii

Coloniile de lilieci sunt în această perioadă marile atracţii ale Peşterii Muierilor. Aflaţi în perioada de hibernare, liliecii pot fi admiraţi pe tot traseul vizitabil. Datorită măsurilor de protejare liliecii s-au înmulţit considerabil faţă de anii trecuţi. Această specie este monitorizată permanent de Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor. Responsabilii peşterii urmează să aibă o întâlnire şi cu reprezentanţii Institutului Speologic în vederea amenajării unor noi atracţii.

Peştera Muierii atrage turiştii în timpul iernii datorită coloniilor de lilieci. „Liliecii pot fi admiraţi pe tot traseul vizitabil numai în această perioadă pentru că acum sunt la hibernare. Liliecii sunt adunaţi sub formă de ciorchine şi prezintă o imagine unică. Faţă de anii trecuţi lilieci s-au înmulţit considerabil. În prezent vorbim de aproximativ 3.000 de lilieci. Această specie este monitorizată de Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor, îi pozează şi le verifică starea de sănătate pentru că au şi ei dăunători ca orice vietate”, a declarat Constantin Ispas, responsabil Peştera Muierii.

Până la 1 iunie vor apărea alte noi atracţii în peşteră. „În această lună vom avea o întâlnire cu reprezentanţii Institutului Speologic de la Bucureşti în vederea amenajării unor noi atracţii în peşteră. Tot acest institutut a realizat şi scheletul ursului de peşteră. Ne dorim să mai realizeze un schelet de leu de peşteră şi un schelet de panteră de peşteră. Vrem să le amplasăm până la data de 1 iunie, când se deschide sezonul turistic”, a precizat Constantin Ispas. Anul trecut peste 40.000 de turişti au trecut pragul Peşterii Muierilor.

TAXĂ

Taxa de intrare este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi pensionari. Beneficiază de gratuitate veteranii de război şi persoanele cu handicap. Intrarea în peşteră se face la ore fixe, pentru grupuri de minim 4 persoane, între orele 9.00-19.00 pe timpul verii. Peştera este deschisă tot anul, însă în perioada 1 octombrie - 1 mai ultima intrare se va face la ora 16.00. 

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: