S-a încheiat discuția dintre angajații CEO și premierul Ciolacu. Concluziile!

Angajații CE Oltenia au ieșit din greva foamei după patru zile de protest extrem la Ministerul Muncii și Guvernul României, a confirmat sindicalistul Constantin Mitrescu, în urma unei discuții la Palatul Victoria. Au participat la discuție Constantin Mitrescu, Manu Tomescu și un sindicalist din Iași, iar pe partea autorităților erau la masă premierul Marcel Ciolacu, ministrul Marius Budăi și un consilier din Guvern.

Conform lui Mitrescu au primit următoarele promisiuni:

Că Marcel Ciolacu va avea o discuție cu președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru clarificarea încadrării în muncă în perioada 2001-2021. Acum, perioada până în 2001 e considerată pe condiții speciale, 2021-2023 tot condiții speciale, iar 2001-2021 se calculează în funcție de contributivitatea fiecărui salariat. Angajații CEO cred că această perioadă este tot de condiții speciale, un argument fiind faptul că nu a fost schimbat locul de muncă. 
Premierul a promis că nu va schimba nicio prevedere a legii 197. 
Cei 1.800 de angajați vor rămâne în companie. Joi, pe surse din companie s-a dat ca certă decizia de transfer a acestor angajați la Minprest. 

Vizualizări: 4,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: