S-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de fals informatic

Un bărbat de 37 de ani, din localitatea Bengești-Ciocadia, a fost oprit de poliţiştii gorjeni în trafic şi a fost sancţionat.

La data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au oprit pentru control, o autoutilitară ce transporta material lemnos, pe DN 67 Bengești-Ciocadia.

Şoferul le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire din care reieșea faptul că transportă cantitatea de 1,07 mc lemn foc specia gorun și 1,07 mc lemn foc specia mesteacăn.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, în urma inventarierii, s-a stabilit că în autoutilitară se afla cantitatea de 1,437 mc lemn foc gorun, cea de mesteacăn neexistând.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul că un tânăr de 20 de ani, din localitatea Bengești-Ciocadia, în calitate de administrator, a emis avizul în cauză în care ar fi implementat date nereale cu privire la cantitatea de material lemnos cât și specia transportată.

Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a conducătorului autoutilitarei conform Legii 171/2010 și au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: