Arest prelungit pentru bărbatul care a înjunghiat contabila din Baia de Fier

Bărbatul care și-a înjunghiat partenera în Baia de Fier va mai rămâne în spatele gratiilor. El a ucis-o pe Mariana Guțu, contabila Primăriei Baia de Fier, în luna iulie, după o ceartă. A lăsat-o într-o baltă de sânge, apoi s-a dus să anunțe vecinii de cumplita fapta. Tot el a fost cel care a sunat la 112. Femeia, în vârstă de 57 de ani, n-a mai avut nicio șansă. 

Încă de la sfârșitul lui iulie, când a comis fapta, bărbatul a ajuns în spatele gratiilor. El va fi judecat pentru omor calificat. Judecătorii de la Tribunalul Gorj i-au mai prelungit măsura preventivă cu încă o lună. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive. Menține măsura arestării preventive faţă de inculpat”, anunță judecătorii.

Ginel, cel care i-a luat viața Marianei, ar fi avut probleme psihice și, spun apropiații, ar fi întrerupt tratamentul în urmă cu trei zile. Femeia i-ar fi cerut să plece din casa ei, unde se mutase în urmă cu patru ani, dar el nu s-a putut împăca cu această idee. "I-a spus că ea pleacă la mama ei și când se întoarce să nu-l mai găsească aici. A încuiat tot, mai puțin bucătăria din spate. Acolo a fost el și cred ca a așteptat-o. Acolo a omorât-o. Au auzit de acolo din spate vecinii de peste drum țipetele, dar nu au știut ce se întâmplă până a ieșit el și a spus ce a făcut", a spus un verișor al femeii după ce a avut loc crima.

Vecinii au fost îngroziți. La fel, întreaga comunitate. "A ieșit și a spus: O omorâi pe Mariana! Era plin de sânge. E ceva îngrozitor! Nu știm cum a ajuns aici. Amândoi doi oameni muncitori, cumsecade, nu am auzit sa se certe o singură dată", a spus o vecină.

Crima i-a șocat și pe anchetatori. Femeia a fost lovită de 16 ori cu un cuțit în zone vitale și a avut parte de o moarte foarte violentă, spun anchetatorii. "Suspectul a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit, au fost numărate 16, victimei în zone vitale, cu putere, leziunile produse au condus la decesul acesteia", a declarat Cristina Ciobanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mariana era contabilă de peste 20 de ani la Primăria Baia de Fier. 

Vizualizări: 1,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: