Acțiune rutieră pentru siguranța transportului de mărfuri din Gorj

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, în colaborare cu reprezentanți ai I.S.C.T.R., au desfășurat o amplă acțiune pe drumurile publice din județul Gorj, în perioada 25-26 septembrie,  cu scopul de a preveni și combate abaterile de la normele legale privind siguranța și legalitatea transportului de mărfuri generale și periculoase.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au aplicat un total de 156 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsuri complementare, au reținut cinci permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în viitor pentru a preveni și combate principalele cauze ale accidentelor rutiere și pentru a asigura respectarea normelor de circulație de către toți participanții la trafic.

Un exemplu relevant este cazul unei persoane în vârstă de 47 de ani, din comuna Albeni, depistată pe data de 26 septembrie în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri.

În urma verificărilor, s-a constatat că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparținând altei persoane. Conducătorul auto a fost sancționat cu o amendă în valoare de 9000 de lei conform prevederilor O.G. 37/2007 privind regulile privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora. Ca măsură complementară, cartela tahograf a fost confiscată și va fi înaintată unității emitente.


 

Vizualizări: 1,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: