România a avut noroc la targerea la sorți a grupelor EURO 2024

România a avut mare noroc la tragerea la sorți a meciurilor de la EURO 2024. Naționala de fotbal este în grupa E, alături de  Slovacia și Belgia, și mai așteaptă să afle câștigătoarea barajului din Play-off B dintre Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda.

Tragerea la sorți a grupelor EURO 2024 a avut loc în Germania, la Hamburg, iar România și-a aflat adversarele de la Campionatul European din Germania. Naționala pregătită de Edi Iordănescu a fost în urna a doua, după ce echipa României a bătut Elveția cu scorul de 1-0 și a încheiat preliminariile pentru Euro pe primul loc.

Cei de la PRO TV nu au transmis toată ceremonia tragerii la sorți pentru grupele de la EURO 2024. Postul din Pache Protopopescu nu a dorit să renunțe la cel mai important program pe care îl prezintă, respectiv jurnalul de știri de seară, de la ora 19:00, cel care aduce cele mai mari audiențe.

Decizia a venit și în contextul în care oricum în prima parte a evenimentului de la Hamburg a fost prezentată procedura tragerii la sorți, au fost prezentate echipele calificate până în prezent și, în plus, au existat și câteva momente artistice, așa cum UEFA și FIFA au obișnuit în ultimii ani la astfel de evenimente.

Astfel, cei de la Pro TV au preferat să prezinte timp de circa 10 minute principalele evenimente ale zilei, așa cum procedează de obicei, pentru ca la final să introducă momentul principal al serii, reprezentat de tragerea la sorți de la Hamburg, eveniment care a început să fie transmis în direct de la ora 19:18. În studio-ul televiziunii, pentru comentarii, a fost prezent Ionuț Lupescu, fostul mare internațional român.

Transmisiunea propriu-zisă a început cu explicarea procedurii tragerii la sorți, la care, după cum se știe deja foarte bine, România a fost inclusă în urna a doua, în urma calificării de pe primul loc în grupa din preliminarii din care au mai făcut parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Iată grupele care s-au stabilit în urma tragerii la sorți de la Hamburg:

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Play-off Winner C

Grupa E: România, Slovacia Belgia, Play-off Winner B (Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda)

Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Play-off Winner A

Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia

Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia

Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția

Galerie foto



Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: