Români condamnați după ce au tăiat două oi

Un tribunal olandez a condamnat un român de 46 de ani la șase luni de închisoare pentru sacrificarea a două oi pe o pajiște din Wilp, un sat din provincia olandeză Gelderland, potrivit NL Times.

Soția bărbatului, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnată la cinci luni de închisoare pentru că a ajutat la sacrificarea oilor.

Pedepsele impuse de instanță cuplului care locuia în Deventer, un oraș din provincia Overijssel, sunt egale cu recomandarea procurorilor olandezi, care au calificat sacrificarea animalelor drept „oribilă”.


Crescătorii de oi au găsit resturi de oi între februarie 2020 și martie 2022. În total, peste 20 de oi ar fi fost sacrificate, însă acest caz penal se referea doar la oile care au fost ucise în Wilp în iulie 2020 și în Deventer în martie 2022.

Femeia a fost depistată de către polițiști după ce au găsit o urmă ADN pe piciorul unui animal. Ea era deja în sistem după ce fusese condamnată anterior pentru furt. Potrivit instanței, acest lucru a dovedit că femeia a fost prezentă în timpul sacrificării.

„Cel mai probabil, oaia nu a fost asomată și nu se poate spune altfel decât că acest lucru i-a provocat multă teamă și durere. Sacrificarea a avut, de asemenea, un impact major asupra crescătorilor de oi”, a motivat instanța.


Parlamentul olandez a adoptat în 2011 un proiect de lege care interzice orice sacrificare a animalelor fără asomare.

Poliția a găsit 18 bucăți de carne de oaie în congelatorul din casa bărbatului în martie 2022. Una dintre bucățile de carne avea același ADN ca rămășițele unei oi care fusese ucisă în Deventer.

Cei doi nu au fost prezenți când instanța a dat verdictul. Aceștia nu mai sunt înregistrați în Olanda și sunt de negăsit. Ambii trebuie să plătească daune proprietarilor oilor.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: