Explozie în trenul care transportă europarlamentari

O explozie a avut loc, joi, la locomotiva trenului care transportă europarlamentarii și stafful acestora de la Strasbourg la Bruxelles, a informat Emmanuel Foulon, ofițer de presă din Parlamentul European pe contul său de X .

Trenul făcea legatura între Strasbourg și Bruxelles, ambele orașe fiind sedii ale Parlamentului European, iar în urma exploziei trenul a fost oprit de urgență pe traseu. În interior se aflau mai mulți pasageri, printre care și europarlamentari, dar și personal al Parlamentului European care au fost evacuați și sfătuiți să se adăpostească în tunelul trenului.

Cauza exploziei rămâne necunoscută, iar europarlamentarii au fost evacuați și se adăpostesc într-un tunel din apropiere. Gara a fost blocată, iar echipele de pompieri au ajuns deja la fața locului pentru a interveni.

„Explozie pe locomotiva trenului care urma să ducă deputații europeni și personalul înapoi de la Strasbourg la Bruxelles. Cauza este încă necunoscută. Pasagerii chemați să se „refugieze” în tunel. Stație paralizată, pompierii chemați de urgență”, a scris pe platforma X, Emmanuel Foulon, ofițer de presă al Parlamentului European.

„Toți membrii echipei sunt teferi și sănătoși, în ciuda circumstanțelor”, a scris pe Twitter Emma Wiesner, membru al Parlamentului European.

În trenul în care s-a produs explozia se aflau și români. Cauza exactă a incidentului rămâne necunoscută, iar autoritățile sunt în stare de alertă. În prezent, nu este clar dacă explozia a avut loc pe teritoriul Franței sau al Belgiei.

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: