Romanescu: Nu mai suntem membri asociaţi la Pandurii

În timp ce majoritatea oraşelor din ţară susţin, prin autoritățile locale, echipele de fotbal de tradiţie, la Târgu Jiu Primăria se chinuie să se îndepărteze de Pandurii. Primarul Marcel Romanescu spune că, din punctul său de vedere, Primăria Târgu Jiu nu mai este membru asociat la Pandurii, deşi procedural, recunoaşte că mai sunt paşi de urmat.

Farul Constanţa, FC Argeş, CS Mioveni şi multe alte echipe din Liga 1, 2 şi 3, sunt susţinute de autorităţile locale din respectivele localităţi. La Târgu Jiu însă echipa locală de tradiţie nu mai are nici un sprijin local iar primăria se chinuie de ani de zile să iese din asociere. Sau cel puţin aşa susține primarul Marcel Romanescu care spune că administratorul special al clubului Pandurii trage de timp în privința excluderii primăriei dintre membrii asociați. „Domnul Golea este obligat, din momentul în care l-am notificat, şi înţeleg că l-a notificat şi lichidatorul judiciar, domnul Ciobanu, să facă demersurile respective. Nu pot înţelege de se nu face. Avem o hotărâre a Consiliului Local din luna decembrie a anului 2020, aproape de un an de zile, şi încă o hotărâre a AGA de la clubul Pandurii. Şi nu putem înţelege de ce nu face demersurile legale. Este obligat să o facă, nu rămâne la latitudinea dânsului dacă înaintează aceste documente. Odată ce Hotărârea de Consiliu Local a fost trecută prin votul consilierilor, din punctul meu de vedere nu mai suntem membri în Asociaţia Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Dar, procedural, trebuie respectate toate etapele”, a spus recent edilul referitor la acest subiect considerând că primăria nu poate fi ţinută cu forţa în această asociere: „După ce Consiliul Local a votat renunţarea la calitate de membru asociat nu văd cine ne-ar putea ţine cu forţa. Nu ştiu care au fost motivele pentru care nu au făcut aceste demersuri dar este clar că nu au respectat legea în totalitate. E un termen de îndată, aşa spune legea, în care, cel care coordonează activitatea de la clubul Pandurii, şi vorbesc de domnul Marin Golea, ar fi fost obligat să înainteze aceste documente către instanţă”.

Pandurii Târgu Jiu a înaintat însă documentele respective către instanţă dar aceasta a respins din nou ieşirea Primăriei Târgu Jiu din asocierea de la Pandurii pentru că nu s-au respectat prevederile statutului clubului.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: