Rețetă simplă de pandișpan

Când vreţi să preparaţi ceva dulce şi simplu de realizat puteţi apela la reţeta de pandişpan simplu. Prăjitura se prepară în mai puţin de o oră iar ingredientele sunt simple.

Pentru acest pandişpan simplu aveţi nevoie de făină, unt, zahăr şi lapte ca ingrediente de bază.

Ingrediente:

    250 g unt

    500 g făină

    4 ouă

    440 g zahăr

    200 ml lapte

    60 ml zeamă de portocale și coaja rasă

    1 lingură coniac – opțional

    1 plic praf de copt

    1 linguriță oțet

    100 g ciocolată rasă

Mod de preparare:

Mixăm untul împreună cu zahărul timp de 3 minute, după care încorporăm și ouăle. Adăugăm coniacul și coaja de portocală și mixăm timp de încă 3 minute după care încorporăm și zeama de portocală.

Mixând continuu, adăugăm alternativ făina cernută și laptele. Încorporăm și praful de copt și oțetul și, la final, ciocolata. Transferăm compoziția într-o tavă mai mare sau în două tăvi de chec (tapetate cu hârtie de copt) și coacem timp de 40 de minute aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: