Rețetă simplă de pandișpan
Când vreţi să preparaţi ceva dulce şi simplu de realizat puteţi apela la reţeta de pandişpan simplu. Prăjitura se prepară în mai puţin de o oră iar ingredientele sunt simple.
Pentru acest pandişpan simplu aveţi nevoie de făină, unt, zahăr şi lapte ca ingrediente de bază.
Ingrediente:
250 g unt
500 g făină
4 ouă
440 g zahăr
200 ml lapte
60 ml zeamă de portocale și coaja rasă
1 lingură coniac – opțional
1 plic praf de copt
1 linguriță oțet
100 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Mixăm untul împreună cu zahărul timp de 3 minute, după care încorporăm și ouăle. Adăugăm coniacul și coaja de portocală și mixăm timp de încă 3 minute după care încorporăm și zeama de portocală.
Mixând continuu, adăugăm alternativ făina cernută și laptele. Încorporăm și praful de copt și oțetul și, la final, ciocolata. Transferăm compoziția într-o tavă mai mare sau în două tăvi de chec (tapetate cu hârtie de copt) și coacem timp de 40 de minute aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.