Refuză să vândă grâul pe un preţ de nimic

Campania de treierare a grâului este pe final în județul Gorj. Specialiştii în agricultură spun că producția este foarte bună în acest an ținând cont de vremea capricioasă, însă producătorii refuză să dea grâul pe un preț de nimic, chiar dacă au oferte din partea fabricilor de panificaţie. Cei mai mulţi aşteaptă ca preţul să ajungă măcar la 80 de bani pe kilogram.

În județul Gorj a fost în acest an o producţie în jur de 3.500 de kilograme de grâu la hectar. O producție bună, spun specialiștii din agricultură, care anunţă că până acum au fost recoltate doar 4.000 de hectare. ”De o săptămână jumătate a început și treieratul la culturile de grâu. Până în momentul de față avem 40% recoltat din suprafață, adică undeva la 4.000 de hectare. Producția este mai bună, de 3.500 media la hectar până acum. La culturile de cereale păioase producțiile sunt un pic mai bune față de anul trecut. Cu toate că am avut un an mai capricios, producția a fost bună. Nu este nicio problemă cu depozitarea”, a spus Dan Tănăsescu, directorul Direcției de Agricultură.
Chiar și cu o producție bună, producătorii de grâu refuză să-și vândă marfa pe nimic. Au avut oferte de la fabricile de panificație cu 50 de bani kilogramul, însă au refuzat și așteaptă acum ca prețul să urce. ”Noi avem două societăți care o să dea grâul la panificație, deocamdată prețul este foarte mic, nu vor să-l dea, am înțeles că merge la 52 de bani la vânzare și 62 de bani la panificație. Nu vor să-l dea deocamdată, îl mai țin pentru că au capacitate de depozitare și mai așteaptă să crească prețul. În anii anteriori, au avut unde va la 78 - 80 de bani pe kilogram”, a spus Dan Tănăsescu.
În județul Gorj au fost însămânţate 12.190 de hectare, din care 9.850 de hectare cu grâu, 340 de hectare cu orz şi 2.000 cu triticale.

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: