Reacție după comunicarea Aparegio: ”Dau sfaturi pe banii noștri? Când am răspunsuri, atunci le plătesc!”

Cabanierii din zona montană Rânca sunt supărați foc și pară după declarațiile făcute de directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu. Mai mult, societatea de apă și canal a postat un mesaj prin care îi sfătuiește pe cabanieri să facă rezerve de apă, mai ales că problema legată de lipsa apei la Rânca nu are rezolvare imediată.

Unul dintre cabanieri spune că nu acceptă sfaturi de acest gen și că nu își pot permite investiții pentru a face ei rezerve de apă. ”Păi, pe banii noștri dau sfaturi? Un rezervor cu tot cu construcție, conducte, pompe, hidrofoare trece de 15.000 de  euro. Ei ce fac? Nu au fost în stare să sape o groapă în toată Rânca și să monteze un cămin de apă pentru branșament și noi le sugerăm proiecte faraonice, baraje, lacuri de acumulare și  rezervoare din beton de 5000 t între vârfuri.  Sunt total nepregătiți să gestioneze aducțiunea de apă într-o zonă alpină”, transmite Tomiță, unul dintre cabanierii din Rânca.

Tot acesta spune că Aparegio Gorj a promis investiții de milioane de euro, dar nu a făcut nimic pentru a nu se ajunge în această situație. ”Directorul ApaRegio și-a pierdut credibilitatea. Anul trecut, în biroul domnului prefect de Gorj, a promis că în toamna anului 2021, va investi 5000.000 de euro în Rânca și nu a fost în stare să monteze nici măcar un apometru. Deja, au fost anulate weekendurile pe următoarele săptămâni”, a mai declarat acesta.

Liderul cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu vine cu o nouă replică la spusele șefului societății de apă și canal din Gorj. ”În legătură cu declarația domnului Pătrășcoiu referitor la întâlnirea din toamnă și la neplata de 10 luni a facturilor de către mine, a fost urmarea întârzierii răspunsului la întrebarea: ce a făcut cu suta de milioane lei din primul an încasată doar de la mine? Cum răspunsul întârzie, așa întârzie și plata! De asemenea, am rugat în mai multe rânduri să ținem cont și de OUG 34/2014 , dar nimic! Am rugat de mai multe ori să facă contracte cu răspunderi și penalități de ambele părți! Am rugat de mai multe ori sa pună cabinete stas cu apometru, filtru și robinet la fiecare! Dar încă nimic de peste doi ani, iar noi, investitorii din Rânca, avem de suferit fiecare”, a declarat Pănescu.

Vizualizări: 1,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: