Reacție după ce 60 de câini au fost eutanasiați la Târgu Jiu: O să fac curățenie

Un număr de 60 de câini din adăpostul de la Târgu Jiu au fost eutanasiați, în noaptea de dumincă spre luni. Directorul asociației care se ocupă de padocul din Târgu Jiu spune că vrea să facă ”curățenie”.

Asociația K9 Friends Româina acuză Primaria Municipiului Târgu Jiu și firma care gestionează adăpostul public din oraș.

Primăria Târgu Jiu a delegat serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” Hunedoara, care se ocupă și de administrarea padocului din Târgu Jiu. 

Între timp, în presă și pe paginile de socializare au apărut mai multe mesaje potrivit cărora asociația din Hunedoara nu gestionează corespunzător problema câinilor fără stăpân, iar padocul ar fi devenit un lagăr de exterminare.

Nicolaie Oprean, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân“, spune că procedura este legală și că o să eutanasieze toți câinii din padoc, dacă nu vor fi adoptați.

„S-a făcut eutanasiere perfect legală. Au fost eutansiați 60 de câini. Erau câini aflați în padoc din luna septembrie. Eu am rugat să vină să adopte și nu a venit nimeni. Orice câine poate să stea în adăpost 21 de zile și legea spune să fie eutanasiați de îndată. Eu i-am ținut 210 zile. Au venit să adopte trei zile, după care s-au oprit. Am făcut campanii și târg de adopții și nu a venit nimeni. Am împărțit pliante. Încă sunt în adăpost 300 de câini. Adăpostul era plin. Eu am anunțat toată lumea să vină și nu a venit. Eu nu fac altceva decât să respect legea. O să fac curățenie. O să-i eutanasiez pe toți, dacă nu vin să-i ia. Eu am făcut concesii. Capacitatea adăpostului este de 500 de câini. Eu am un contract cu Primăria Târgu Jiu. Câinii se adoptă în baza unei rezervări“, a spus directorul asociației carte gestionează padocul din Târgu Jiu, potrivit ziarului Viața Gorjului.

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: