Râurile secate încep să prindă viață

Ploile din ultimele săptămâni ajută râurile care au secat să revină la viață. În Târgu-Cărbunești, de exemplu, râul Blahnița a secat pentru prima dată în această vară din cauza secetei. De câteva zile, a apărut un fir de apă în albia ce devenise un drum de piatră. Și Gilortul își recapătă debitul normal. 


Secarea Blahniței a fost un șoc pentru mulți localnici. Au spus că niciodată n-a secat complet râul. În albie, în vară, au mai rămas doar pietrele.

Ultimele ploi ajută natura să-și revină, iar râurile să recapete debitele. “În funcție de cantitatea de precipitații care cade într-un anumit interval, că de aici provin șuvoaiele, atunci sunt probleme. Cele două râuri, pe Blahnița abia a început să curgă un fir de apă după ce secase, un fenomen care nu se mai întâmplase din câte îmi amintesc eu. Acum, ușor, ușor, după aceste ploi, a început să curgă firav puțină apa și pe Blahnița. Probabil că după iarnă, vom avea și apă, o revenire la un debit cât de cât normal pe ambele râuri care trec prin Târgu-Cărbunești”, a spus primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, într-o emisiune la Radio Accent.


Și în albia râului Sohodol a reapărut apa după ce, în ultimele săptămâni, și aici au mai rămas doar pietrele. La fel și râul Șușița. Și aceasta a secat în vară. Au mai rămas doar câteva băltoace.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: