Răsturnare de situație în cazul gorjencei care a fost judecată pentru că ar fi înșelat un italian

Surpriză la Curtea de Apel Craiova! Gorjeanca Simona Filip, trimisă în judecată de italianul Francesco Thiella, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Asta după ce, în primă fază, judecătorii gorjeni o condamnaseră la închisoare cu executare. 

Curtea de Apel Craiova a dat verdictul final. Tânăra din Scoarța va trebui să achite daune materiale în valoare de aproape 700 de mii de euro și încă 10 mii de euro daune morale.

"Condamnă pe inculpata Filip (fostă Tiriplică, fostă Mărgăian) Simona Daniela la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (un singur act material din data de 10.01.2018 ). În baza art. 67 alin. 2 C.pen. raportat la art. 66 alin. 1 lit. a) ?i b) C.pen., interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani. În baza art. 65 alin. 1 C.pen., aplică inculpatei pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) ?i b) C.pen.. În baza art. 91 C. pen., suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani", se arată în sentința magistraților Curții de Apel Craiova. 

De asemenea, ea va fi obligată să muncească 90 de zile în folosul comunității, în cadrul Primăriei Scoarța. 

Casa din Scoarța, precum și mai multe proprietăți din Gorj, București, Năvodari, masini sau conturi bancare rămân sun sechestru pentru că instanța a stabilit aproximativ 680 de mii de euro daune materiale și 10 mii de euro daune morale. 

Sentința este definitivă. În primă fază, judecătorii gorjeni au condamnat-o la 5 ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

Vizualizări: 4,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: