Raportul Curții de Conturi confirmă salariile ilegale ale lui Toni Greblă la AEP

Curtea de Conturi a aprobat joi raportul final referitor la activitatea Autorității Electorale Permanente din 2023, confirmând dezvăluirile făcute de Snoop privind salariile ilegale primite de Toni Greblă.

Liberalii susțin că "președintele AEP trebuie să răspundă pentru această eroare, care ridică probleme de integritate". AEP joacă un rol esențial în organizarea alegerilor din 2024 și în supravegherea finanțării partidelor.

Raportul de audit pentru AEP a fost aprobat joi de plenul Curții de Conturi și urmează să fie publicat în curând, au precizat aceleași surse.

Este de menționat că Toni Greblă a încasat ilegal 24.000 de euro în 2023, potrivit raportului Curții de Conturi, obținut de Snoop.ro. Președintele AEP a admis existența problemei, dar a afirmat că nu este responsabil pentru situație și nu intenționează să demisioneze.

Pe 28 august, într-o declarație de presă la sediul Guvernului, Toni Greblă a susținut că el a solicitat controlul Curții de Conturi. Totuși, această afirmație a fost dezmințită de conducerea Curții de Conturi, care a precizat, într-un răspuns pentru Snoop.ro, că auditul a avut loc conform programului stabilit, nu la cererea președintelui AEP.
 
 

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: