Geoană a demisionat

NATO a anunțat marți, 3 septembrie, demisia lui Mircea Geoană din funcția de secretar general adjunct al organizației. Acesta și-a scurtat mandatul pentru a candida independent la alegerile prezidențiale din 23 noiembrie și 8 decembrie.

Geoană a avut o discuţie cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe care l-a informat despre decizia pe care a luat-o. Informaţia a fost confirmată pentru Europa Liberă atât de către secretarul general adjunct, cât şi de către surse NATO.

Mircea Geoană îşi încheie mandatul de secretar general adjunct al NATO în 10 septembrie.

„Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie, a scris Mircea Geoană pe Facebook.

Germanul Boris Ruge, actual secretar general adjunct pentru afaceri politice şi politica de securitate al Alianţei, care conduce echipa responsabilă cu afacerile politice din cadrul Statului Major Internaţional al NATO, îl va înlocui pe Geoană.

Vizualizări: 2,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: