Probleme între actualul si următorul primar dintr-o comună din Gorj

Are bani pentru asfaltarea unui drum, dar primarul care a câștigat alegerile este de altă părere. 

Organizarea devreme a alegerilor și învestirea târzie a noilor primari care au câștigat alegerile blochează investiții în localități.

Se întâmplă asta în comuna Bolboși, acolo unde actualul primar a prevăzut bani în buget pentru modernizarea unui drum sătesc, dar pentru că a pierdut alegerile nu poate realiza investiția. Are nevoie de semnătura actualului viceprimar, care a câștigat alegerile și îi va lua locul din toamnă, dar acesta pare că nu-și dorește această investiție pentru comunitate.

Direct afectați de tensiunile politice din primărie sunt localnicii din satul Ohaba, pe lângă care a trecut asfaltul la alegerile din luna iunie.

"Am un proiect finanțat pe care din păcate nu o să reușesc să-l duc la bun sfârșit. Avem finanțare dar nu pot să demarez licitație pentru că domnul viceprimar trebuie să semneze și nu își dorește această investiție, mai ales că din toamnă îmi va lua locul la primărie. Am prevăzut în bugetul local suma de 500.000 de lei pentru asfaltarea acestui drum de 600 de metri din satul Ohaba unde locuiesc vreo 15 familii. Drumul acesta e pietruit, nu are rigole și nici acces la proprietăți. Îmi pare rău, dar asta este", a declarat primarul din Bolboși, Viorel Rotaru.

Dacă localnicii din satuinterzis "au interzis " la asfalt, consătenii lor din satul Miclosu vor avea drumul asfaltat pentru că în acest caz autoritățile locale au căzut de comun acord. Aici un drum de 1,5 kilometri va fi modernizat cu 210.000 de lei.

Vizualizări: 6,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: