Radu Miruță: Mi se pare o palmă dată pe obrazul oamenilor din acest județ atitudinea pe care o au parlamentarii PSD și PNL

Președintele USR Gorj, Radu Miruță, cere explicații parlamentarilor după ce PSD și PNL au votat împotriva proiectului depus de echipa acestuia. 

Ieri, în Senatul României, în Comisia de Muncă, PSD și PNL au votat împotriva proiectului de lege pe care l-a depus USR și care ar repara nedreptatea făcută în ceea ce privește pensiile celor care au lucrat în condiții speciale de muncă.

“Și  eu, la fel ca domnul Iordache, la fel ca ceilalți șase parlamentari PSD și PNL am primit voturile oamenilor din acest județ pentru a le reprezenta interesele în Parlamentul României. Eu pot să spun precis, la orice oră din zi și din noapte, ce am făcut în interesul oamenilor din comunitatea pe care o reprezint. Mi se pare o palmă dată pe obrazul oamenilor din acest județ atitudinea pe care o au parlamentarii PSD și PNL: una spun acasă, alta votează la București. Domnul senator Iordache ar trebui să aibă decența să spună public că proiectul depus de colegii săi nu repară deloc problemele create de noua lege a pensiilor și să explice de ce au votat împotriva proiectului USR. Proiect care are singurul neajuns că e depus de mine, nu de ei.”, declară deputatul USR Radu Miruță

Proiectul USR propune modificarea Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii și recunoașterea condițiilor deosebite şi speciale de muncă pentru angajații ale căror condiții de muncă nu au fost normalizate, urmând ca aceștia să beneficieze în continuare de reducerea vârstei de pensionare şi de un mod mai avantajos de calcul pentru pensia încasată.

„PSD și PNL refuză cu agresivitate să corecteze această nedreptate. Proiectul de lege USR care corecta nedreptatea celor care au contribuit cu mai mulți bani pentru o pensie care să țină, la final, cont de această contributivitate a fost astăzi respins. Grija lor față de contributivitatea celor cu grupe de muncă este doar declarativă. PSD și PNL au votat cu sete să le ia oamenilor banii cu care au contribuit suplimentar”, declară deputatul USR Radu Miruță.

Vizualizări: 426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: