PSD şi PDL nu se iubesc la Gorj, dar trebuie să conducă judeţul

A trecut Ziua Americană a Îndrăgostiţilor, urmează Ziua Românească a Dragostei şi, în această perioadă am putea să descoperim un cuplu de politicieni care, din prea multă iubire pentru gorjeni şi problemele lor, ar putea să se apuce să şi guverneze judeţul acesta. Deocamdată primim doar veşti despre faptul că PSD şi PDL Gorj nu se iubesc, dar vor trebui să facă „dragoste cu sila” şi să guverneze judeţul. Spusele nu vin de la cine ştie ce Cupidon, ci chiar de la preşedintele executiv al PDL Gorj, Liviu Andrei, care este susţinut de organizaţie pentru un post de subprefect la nivel de judeţ şi care, în consecinţă, ar trebui să ştie foarte bine ce spune atunci când trimite săgeţi către „partenerii” de coaliţie.

Andrei a făcut precizările respective în contextul în care negocierile pentru împărţirea posturilor din administraţia locală sunt blocate de PSD de circa două luni, social-democraţii solicitând o reîmpărţire a funcţiilor de conducere din minerit şi energie pentru a se aşeza din nou la masă cu democrat-liberalii. PSD îşi menţine blocajul şi pentru ziua de azi, zi în care speră ca Mircea Geoană să mai aibă o întâlnire, o discuţie ceva pe la Bucureşti pentru a-l convinge pe ministrul economiei, Adriean Videanu, să numească noi şefi în minerit, posibil cât mai „roşii”. Preşedintele executiv al PDL Gorj a prezentat însă ieri protocolul de colaborare dintre PSD şi PDL Gorj, protocol prin care sunt împărţire deja posturile din administraţia locală. Documentul a fost semnat la începutul lunii ianuarie, dar nu a mai fost recunoscut ulterior de PSD Gorj. Andrei afirmă că, de acum încolo, democrat-liberali vor trece la instalarea propriilor reprezentanţi în fruntea instituţiilor deconcentrate din judeţ, indiferent că social-democraţii vor sau nu acest lucru.

„Nu ne iubim cu cei de la PSD, dar ei trebuie să înţeleagă faptul că această coabitare vremelnică se face de la început până la sfârşit, nu pe componente. Acum vorbesc în numele PDL Gorj, pentru că în numele meu personal aş avea o altă poziţie. Nu putem noi să facem nimic în judeţ pentru că a visat nu ştiu care de la PSD că vrea Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ei au guvernat, de fapt, foarte bine aici cu cei de la PNL şi vor să îi menţină pe liberali cât mai mult în funcţii. Ei bine, nu va fi aşa!”, a menţionat Andrei.

Negocieri blocate de 2 luni

PSD Gorj a blocat negocierile cu PDL de circa două luni, social-democraţii din judeţ cerând, între timp, sprijin conducerii centrale a partidului pentru a prelua şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi a renegocia posturile de la complexele energetice Turceni şi Rovinari. Mai mult, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, i-a cerut recent demisia lui Ionel Manţog, fost preşedinte al PDL Gorj, de la conducerea CE Turceni, Manţog fiind criticat pe aceiaşi temă şi de ministrul Victor Ponta, care este deputat de Gorj. „Nu putem face nimic pentru că a visat Călinoiu şi cu nu ştiu cine că vor SNLO şi, dacă tot e aşa, mai ia şi Rovinariul. Promisiunile noastre din 30 noiembrie trebuiau de mult puse în aplicare. Noi vom merge la Bucureşti şi ne vom pune oamenii . Dorim să ne asumăm cât mai repede guvernarea la nivel de judeţ. Iar în ceea ce-i priveşte pe cei din minerit, lucrurile sunt clare, zic eu. Eventual putem face o analiză peste 6 luni, vedem atunci care e situaţia şi mai discutăm, dar nu stăm aşa de luni şi nu face nimeni nimic”, mai spunea ieri Andrei.

Ruşeţ vedea blocajul ca o supărare a copiilor de pe maidan

În sprijinul celor afirmate de acesta a venit şi senatorul  PDL de Gorj, Ion Ruşeţ, care susţine că blocarea negocierilor de către PSD nu diferă prea mult de certurile copiilor care joacă mingea pe maidan. Parlamentarul spune că, pe maidan, copilul care aduce mingea de acasă şi este nemulţumit de scorul partidei îşi ia jucăriile şi pleacă, abandonându-şi colegii. Ruşeţ susţine că la fel s-a procedat şi de către PSD Gorj, care, prin Ion Călinoiu şi Victor Ponta, au blocat negocierile cu PDL. Senatorul afirmă că partidul său nu vrea să asiste la distrugerea economiei judeţului din cauza „intereselor personale ale unora”. Acesta susţine că, la negocierea funcţiilor de la serviciile deconcentrate, Ponta ar fi fost mult mai mulţumit dacă PSD avea Casa de Sănătate, iar lui Călinoiu i-ar fi fost suficient dacă avea el posibilitatea să numească director general de la Complexul Energetic Rovinari. Ruşeţ nu a explicat mai mult, dar afirmaţiile sale sunt făcute în contextul în care în PSD Gorj se vorbeşte despre susţinerea pe care Ponta ar acorda-o unei anumite persoane pentru ocuparea postului de şef la Casa de Sănătate. De asemenea, şi Ion Călinoiu este considerat un susţinător al fostului director general Laurenţiu Ciurel pentru şefia Complexului Energetic Rovinari.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: