Problema pensionării minerilor și energeticienilor, rezolvată

"Proiectul de completare a Legii 197/2021 a trecut de votul parlamentarilor, iar minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia, care lucrează în cele mai grele codiții, vor putea ieși mai devreme la pensie", a anunțat președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.
În plus, vor fi alte mii de salariați din întreaga țară, cărora li se recunosc retroactiv condițiile grele de muncă și se vor putea pensiona la 52 de ani.

Și senatorul Ion Iordache de la Forța Dreptei a anunțat că proiectul a fost votat de colegii lui de partid. “Împreună cu toți colegii parlamentari Forța Dreptei am decis să votăm proiectul de lege cu privire la pensionarea anticipată a angajaților Complexului Energetic Oltenia. Vreau să fie foarte clar că această lege nu rezolvă pensionarea anticipată pentru toți angajații companiei și este regretabil că soluțiile propuse de mine și de sindicaliști pe această temă nu au fost susținute! De prevederile propunerii legislative PSD vor beneficia doar cei care au lucrat în grupa 1 și 2 de muncă până în 2001, nedreptățind energeticienii, pericol despre care le-am atras atenția public, tuturor”, a precizat Iordache.

Proiectul a trecut cu 293 de voturi pentru.

Vizualizări: 10,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: