CE Oltenia: Sporuri la fel pentru toată lumea din producție. Despre salarii încă se discută!

Atât minerii, cât și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia vor primi câte două sporuri, ce vor avea aceeași valoare. În prezent, energeticienii primesc un spor de fidelitate, iar minerii încasează un spor de pericol și încă unul de carieră. Cât privește salariile, sindicatele au cerut o creștere substanțială. „10% e prea puțin, a spus Gabriel Căldărușe”, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

“A fost rezolvată problema armonizării sporurilor. Unii salariați beneficiau de spor de fidelitate, cei din fostul SNLO de carieră și pericol în cuatum de 304 lei. Acum toți vor avea ambele sporuri”, a fost vestea pe care a dat-o Gabriel Căldărușe.

La următoarele discuții, pe ordinea de zi va fi majorarea salariilor. Sindicatele au cerut ferm majorări substanțiale.

„10% este prea puțin”, a declarat Căldărușe. Asta, mai ales în contextul actual, în care atât prețul utilităților, cât și al alimentelor este într-o continuă creștere.

“Nu vom renunța până când creșterile nu vor fi substanțiale. 10% e prea puțin. Suma trebuie să fie una mai consistentă. Am solicitat ca aceste creșteri să fie substanțiale. Vedem foarte bine că prețul la utilități a explodat. Poate că prețul la Mercedes ori la biletele de avioane, în țările exotice o fi rămas la fel, dar oamenii noștri nici nu cumpără Mercedes, nici nu călătoresc. Prețurile la utilități a crescut cu 100%. Oamenii știu foarte bine că au crescut prețurile alimentelor cu 50% și salariile în zona aceasta se duc și către bănci, CAR-uri și ce datorii mai au. Cam atât pot face oamenii cu salariile. Oamenii au copii în școli, fac eforturi supraomenești să-i ajute, să plătească taxele la cămine”, a mai spus Căldărușe, la Tele3.

Acesta a mai adăugat că sindicatele au avut o discuție telefonică, în aceste zile, cu ministrul Energiei și că, dacă se va ajunge într-un blocaj în negocierile cu administrația companiei, vor avea noi discuții cu oficialii de la Minister.

Vizualizări: 6,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: