Grupa de muncă pierdută bagă zâzanie între sindicaliști. "Atâta ipocrizie n-am văzut!"

Se aprind spiritele printre sindicaliști după ultimele modificări propuse Legii 197. Sindicalistul Manu Tomescu îl acuză pe Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, că ar fi de vină pentru pierderea grupei de muncă pentru energeticieni. "Cei de la Rovinari au fost lăsați fără grupă de catre cei de la SMEO. Atâta ipocrizie n-am văzut", a comentat Manu Tomescu ieșirea lui Gabriel Căldărușe, care a spus că modificările ce vor fi aduse Legii Pensiilor nu vor rezolva în totalitate problema salariaților.

"Ce se va întâmpla cu perioada 2001 - 2021? S-au furat grupele de muncă salariaților. Chiar eu primesc mesaje cum că ce vreți? Dacă ați pierdut grupa, gata! Li se transmite asta energeticienilor. Acei oameni au fost păcăliți exact de acei lideri de sindicat care vin azi și laudă acest proiect. Pe mine asta mă deranjează cel mai mult. Nu îl acuz pe domnul Weber de rea-vointa, poate a vrut să ajute. Atât dumnealui, cât și ceilalți lideri politici umblă cu aceiași oameni care au lăsat minerii și energeticienii fără grupe de muncă", a spus Manu Tomescu.

Tomescu îl acuză chiar pe Gabriel Căldărușe că ar fi de vină pentru pierderea grupei în zona Rovinari. SMEO ar fi semnat, în 2014, un aviz potrivit căruia măsurătorile făcute în Termocentrala Rovinari pentru determinarea noxelor fi fost sub limita admisă.

"Dintre cei care nu au făcut nimic este și Căldărușe. N-a miscat niciodată, n-a avut nicio reacție. El dădea exemplu că numai Termocentralele Ișalnița și Turceni vor fi dezavantajați. Are și el membri la SMEO la Rovinari care au rămas fără grupe. În 2014, au fost lăsați fără grupe chiar de SMEO. Dacă le-a furat cineva ștampilele si au ștampilat acele avize, să facă plângere. Dar eu n-am văzut așa ceva în spațiul public. Atâta ipocrizie la domnul Căldărușe. Să spună că oamenii au fost scoși de pe condițiile de muncă pentru că au ieșit măsurătorile sub limitele admise. N-ai cum. Tot timpul vor ieși peste limitele admise", a mai transmis Manu Tomescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: