Căldărușe critică protestul lui Bunoaica

"Lucruri care nu au legătură cu realitatea!" Așa cataloghează liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia acuzele făcute de angajații care au protestat în fața sediului companiei energetice de la Târgu Jiu, în frunte cu sindicalistul Nicu Bunoaica. Gabriel Căldărușe recunoaște transferurile pe posturi, dar spune că au fost impuse de lipsa de personal. Respinge acuzațiile de abuz care i-au fost aduse de cei zece protestatari.

Liderul SMEO a comentat acuzațiile ce i-au fost aduse sindicatului pe care îl conduce. Spune că au fost delegați angajați în alte sectoare pentru că a fost nevoie de ei la acel loc de muncă. A dat și un exemplu: trei angajați au fost mutați pe alt utilaj pentru că utilajul unde au fost ei inițial a fost oprit de luni bune.

"Nu mi se pare deloc în regulă că s-a ajuns la astfel de acuzații. O să fie o analiză din acest punct de vedere. Cred că de la un sector la altul, chiar în cariere diferite din EMC Rovinari, au fost mutați cel puțin 100 de oameni într-un an. Acolo unde spune că au fost mutati, acel utilaj stă din luna august. Timp de 7 luni, ce activitate au avut, fiind utilajul oprit? Ceilalți conducători au fost mutați pe alte utilaje cu excepția celui care a acuzat și un domn cu o clasă mult mai mică decât domnul respectiv a fost delegat de două ori pe un alt utilaj. Nu este absolut deloc un abuz. Utilajul stă din luna august", a spus Gabriel Căldărușe, într-o emisiune la Radio Infinit.

Liderul SMEO respinge acuzațiile de abuz aduse de protestatari. "Să fim corecți totusi. Sunt cel puțin 100 de oameni care au fost mutați pentru că, atunci când oprești un utilaj, se mută oamenii pe alt utilaj care funcționează. Se întâmplă asta datorită lipsei de personal. Am văzut că s-a spus de o mie de abuzuri, că eu negociez, eu dau, eu fac. Sunt lucruri care nu au legătură cu realitatea", a mai spus Căldărușe.

Zece salariați au protestat, săptămâna trecută, în fața sediului companiei și au acuzat liderii SMEO că se răzbună pe ei prin transferuri nejustificate după ce au plecat în sindicatul condus de Nicu Bunoaica.

Vizualizări: 2,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: