Cere o majorare salarială de o mie de lei

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia își doresc salarii mai mari pentru angajații companiei. De exemplu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că vrea o majorare a lefurilor de câte 1000 de lei net pentru fiecare salariat.

”Este bine să fie o sumă fixă pentru fiecare salariat, o sumă de cel puțin 1.000 de lei net. Suntem la început acum, negociem. De asemenea, se dorește și majorarea primelor anuale, dar și a sporurilor de fidelitate și carieră. Cei din administrație trebuie să accepte revendicările noastre”, a spus Constantin Mitrescu, la Radio Infinit.

Până la data de 31 decembrie 2022, nu mai puțin de 2.100 de salariați trebuie să plece din sistemul energetic, conform planului de restructurare a CE Oltenia. Mitrescu mai declară faptul că în cadrul companiei ar fi circa 1.800 de angajați care îndeplinesc condițiile de pensionare.

”Anul acesta vor ieși din companie acei 2.100 de oameni până la data de 31 decembrie 2022. Dacă mâine pleacă 100 de oameni la pensie, Complexul Energetic Oltenia va angaja 100 de oameni pe perioadă determinată până la data de 31 decembrie 2022. În companie ar fi circa 1800 de salariați care îndeplinesc condițiile de pensionare, iar 400 o vor părăsi prin externalizarea Sucursalei Electrocentrale Craiova 2. Vorbim aici de cei care vor pleca din sistem odată cu aplicare legii de pensionare, nu de planul de restructurare.  Chiar dacă nu vine această lege, sunt peste 1000 care pe legea cea veche vor ieși la pensie”, a mai spus Mitrescu.

Vizualizări: 2,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: