Podețe refăcute pe banii CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia este obligat de instanță să facă unele investiții în comuna gorjeană Cătunele.

Primăria s-a judecat ani buni cu CE Oltenia, cerând efectuarea de lucrări la vechea haldă de steril din Valea Mănăstirii.

Deși procesul s-a încheiat definitiv în 2019, în favoarea autorităților locale, abia acum compania a scos la licitație lucrările pentru amenajarea a trei podețe. Suma pusă la bătaie este de circa 400 de mii de lei.

„Obligă pârâta Complexul Energetic Oltenia SA să procedeze la decolmatarea canalului de gardă HC 183 şi HC 363, pe toată lungimea acestuia, refacerea malurilor canalului HC 183, trasarea limitelor de siguranţă în zona canalului de gardă pentru a asigura posibilitatea desfăşurării ulterioare a lucrărilor de amenajare şi întreţinere, iar în zona podeţului I restabilirea comunicării între canalul de gardă HC 183 şi râul Motru; îndepărtarea podeţelor construite necorespunzător, respectiv podeţele I, II şi IV şi refacerea acestora la o capacitate corespunzătoare capacităţii canalului de gardă”, potrivit sentinței Tribunalului Gorj, rămasă definitivă.

Primarul Florin Țuilă spunea, la vremea respectivă, că este nevoie mai întâi de desființarea podețelor făcute de primărie și reconstruirea lor: „Sunt nişte poduri improprii făcute de mine şi nu e în regulă. Canalul acumulează apele de la haldă. Toate apele mergeau în râul Motru, acum sunt toate colectate de canal”.

Potrivit CE Oltenia, firmele interesate de lucrare au termen până pe data de 15 martie să depună ofertele.

Pe teritoriul comunei Cătunele funcționează Cariera Lupoaia.

Galerie foto


Vizualizări: 1,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: