Primul pui de alpaca înregistrat la noi este vedeta unui pensiuni din Gorj 

Primul exemplar de alpaca înregistrat în județul este vedeta unei pensiuni din județul Gorj. "Happy”, așa cum a fost botezat puiul de alpaca de către noua familie din Novaci, este atracția turiștilor care aleg să-și petreacă o vacanță relaxantă la Pensiunea Valea Măgurii.

Pensiunea din Novaci a început să prindă contur din anul 2014, atunci când doi tineri cu viziune aflați la început de drum, au decis să transforme casa părintească în pensiune. Au muncit din greu iar astăzi casa părintească a devenit un loc de relaxare, departe de agitația cotidiană, preferat în special de familii cu copii.


"După ce ne-am căsătorit, eu și soțul meu Daniel, am decis să adaptăm casa părintească la pensiune. Efectiv am reinventat-o de la an la an. Funcționează din 2014, ca afacere sa zic așa. Noi am avut înainte o firma de transport, dar am considerat că turismul ni se potrivește mai bine, mai ales că noi locuiam la pensiune și ne place să socializăm cu vizitatorii. Este o afacere de familie de care mă ocup împreună cu soțul meu", povestește Georgiana.


Pensiunea Valea Măgurii are de doua săptămână "o gazdă" nou, neobișnuită la noi, care s-a acomodat foarte bine la Novaci. Vorbim de un pui de alpaca, care are drept sarcină să distreze copiii care ajung la pensiune.


"Noi am decis sa aducem ceva nou la noi în zonă și pentru că majoritatea turiștilor care ajung la noi sunt familii cu copii, am hotărât că un pui de alpaca este ideal. Noi mai avem oițe, iepurași, papagali și alte animăluțe cu care micuții se pot juca în timp ce părinții se pot relaxa la saună, jacuzzi, la ciubăr, sau la piscina exterioară care este încălzită in permanență. Avem și o curte generoasă unde cei mici se pot juca sau pot desfășura o serie de activități. Noi avem pensiunea într-o zonă mai retrasă iar cei care vin la noi, ne aleg pentru Spa și relaxare", a mai spui Georgiana. 


Alpaca "Happy" este singura înregistrată cu acte în regulă în Gorj,  iar formalitățile au durat destul de mult.


"Alpaca a ajuns în România din Olanda în urmă cu două luni, iar noi o avem de două săptămâni. Vreau să vă spun că a fost foarte greu cu formalitățile și este primul pui de alpaca din Gorj înscris la Direcția Sanitar Veterinară”.

Galerie foto



Vizualizări: 5,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: