O nouă zonă turistică este în plină dezvoltare în județul Gorj
Zona Bumbești-Jiu ar putea apărea pe harta turistică a județului Gorj în viitorul apropiat asta dacă se ia în considerare faptul că în sus în Plaiul Bumbeștiului se construiește. Mulți localnicii care au avut aici terenuri își construiesc mici pensiuni, iar cei care au avut sau încă mai au animale își transformă conacele în mici căbănuțe.
Departe de agitația urbană, sus în plai, la Bumbești-Jiu, se conturează o zonă cu mare potențial turistic, iar cei care dețin aici proprietăți au mare încredere că zona va deveni un loc de relaxare în următorii ani.
”Eu sunt din Bumbești-Jiu și m-am îndrăgostit de zona aceasta. Mi-am cumpărat o bucată de teren aici în urmă cu câțiva ani când prețurile erau decente, să nu zic modice, dar acum efectiv au bubuit. Cred că au crescut de 10 ori față de acum 10 ani să zic așa. Sunt mulți localnicii care au avut proprietăți, aici s-au conace pe care le amenajează și vin aici să se relaxeze. Este o zonă încă neștiută de mulți dar cu potențial turistic extraordinar. Eu de pe geam văd munții Parâng, este liniștite și aer curat”, a declarat un localnic.
În zonă au cumpărat terenuri și oameni de afaceri care au în plan să facă aici complexe turistice. ”În primă fază aici au cumpărat foarte mulți din Bumbești-Jiu, sau Mușetești, iar s-a aflat de zonă și mulți oameni cu potențial financiar al luat aici terenuri. Am văzut că cineva pare să facă un complex turistic, ridică mai multe cabane din acelea A-Frame, are un lac și o priveliște de vis. Este un colț de rai încă nedescoperit de mulți și nepromovat”.
Autoritățile locale din Bumbești-Jiu vorbeau în urmă cu câțiva ani de obținerea unor fonduri europene pentru modernizarea drumului forestier către Plai, sau chiar asfaltarea acestuia, însă o parte din calea de acces către zona unde se construiește este în perimetru Parcului Național ”Defileul Jiului”.
Este vorba de aproximativ 10 kilometri de drum montan care ar putea dezvolta turismul în zonă. De precizat este faptul că aici se poate ajunge și prin comuna Mușetești, însă și pe această variantă drumurile sunt accesibile doar cu mașini 4X4.
Zona nu beneficiază de nicio utilitate, de aceea prioritară ar fi energia electrică și alimentare cu apă.