Primărie cu 8 posturi neocupate. Primar: Cine taie frunză la câini să plece acasă

Decizi Guvernului de a reduce cheltuielile cu aparatul bugetar este pe placul primarului din comuna Turburea. Edilul susține că în toate instituțiile sunt funcționari care taie frunză la câini și s-ar putea face economii la buget dacă aceștia ar pleca acasă. Mai mult decât atât, la Primăria Turburea mai sunt 8 posturi prinse în organigrame și care sunt neocupate.

Ion Bârcă este foarte tranșant atunci când vine vorba de decizia Guvernului de a reduce cheltuielile de personal este una mult așteptată.

”Este foarte bine că a venit în cele din urmă această decizie a Guvernului. Trebuie să se înțeleagă clar faptul că cei care taie frunză la câini toată ziua trebuie să plece acasă.  Eu am 20 de angajați, iar organigrama mai prevede încă 8 posturi care sunt neocupate. Deși am mai avea nevoie de contabil șef, personal la registrul agricol, casier dar și de un consilier, ne descurcăm cu ce avem. Chiar am putea să fim și mai puțini. O spun și o repet, cei care nu au obiectul muncii să plece acasă”, a declarat Ion Bârcă, edilul din comuna Turburea.

Angajați care nu au ce face sunt și aici, ca în mai toate instituțiile statului, și chiar dacă primarii vor să-i dea afară, în instanță au câștig de cauză. ”Avem și noi funcționari care taie frunză la câini. Trebuie să înțeleagă bine că dacă nu folosești calculatorul nu mai ai ce căuta în administrație. S-a dus era pixului și a hârtiei.  Noi am vrut dăm pe cineva afară, tocmai pentru că nu își face treaba, dar ne-a acționat în instanță, iar instanța a spus clar că procedura a fost foarte bună, dar sancțiunea prea aspră și ne-a obligat să-i reducem salariu cu 30%, timp de 3 luni. Păi cu un angajat avem cheltuieli de 70.000 de lei pe an, păi dacă am da 2 sau 3 afară, am face o investiție ceva cu economiile dintr-un an”, a precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 3,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: