Primar PSD: La Târgu Jiu n-avem candidat că poate nu ne trebuie

Deși a început numărătoarea inversă până la alegerile locale care se vor desfășura anul viitor, niciun partid politic nu și-a desemnat candidatul pentru primăria Târgu-Jiu. Bătălia mare va fi, ca de obicei între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal.

În contextul în care Marcel Romanescu este primar PNL și în lipsa unui candidat stabilit de PSD, se vehiculează din nou o candidatură a lui Romanescu din partea Partidului Social Democrat.

Partidul Social Democrat încă nu și-a stabilit un candidat la Primăria Târgu-Jiu, asta și poate pentru că actualul primar PNL, Marcel Romanescu va schimba culoarea politică la viitoarele alegeri și va fi candidatul PSD. E scenariul care prinde tot mai mult contur pe scena politică din Gorj.

Primarul social democrat din comuna Bengești-Ciocadia îl dă pe Romanescu câștigător al încă unui mandat la primăria Târgu-Jiu, chiar dacă ar fi să candideze și independent. ”Mai este un an și ceva până la alegerile și în mod sigur conducerea partidului va găsi un candidat bun pentru primăria Târgu-Jiu. Domnul Romanescu poate fi o variantă bună, pentru că ar câștiga alegerile de la orice partid, chiar și ca independent. Se joacă încă, deși pot să ia și de la PNL candidat și să iasă cu el înainte de alegeri ca să tulbure apele”, a precizat Victor Geogia, primarul din Bengești-Ciocadia.

Și Ion Bârcă, primarul PSD de la Turburea, susține că formațiunea politică din care face parte poate nu are nevoie de nici un candidat având în vedere prietenia strânsă între Romanescu și Partidul Social Democrat. ”Nu avem nici un candidat pentru primăria Târgu-Jiu pentru că poate nu ne trebuie. E posibil ca domnul Romanescu să treacă la noi, la PSD, sau cel puțin eu așa cred și mi-aș dori, mai ales că e primar în funcție dar și din punctul de vedere al prieteniei care o are cu PSD. La Târgu-Jiu nu are cine să-l bată pe Marcel Romanescu”.

Edilul din comuna Slivilești e rezervat în declarații și susține că încă se analizează candidați, și se fac jocuri politice. ”Partidul Social Democrat va avea candidat la primăria Târgu-Jiu, însă este devreme. Sunt multe persoane care sunt analizate de cei din conducerea partidului și de cât să ne grăbim să punem un om nepotrivit mai bine așteptăm. Dacă Romanescu va veni la PSD ar fi o variantă. Orice partid racolează primari în funcție, că așa e în politică", a precizat Sorin Bucurescu, primarul din comuna Slivilești.

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: